Сходимость гриди алгоритма по ортогональным системам / Օրթոգոնալ համակարգերով գրիդի ալգորիթմի զուգամիտությունը - Ալեքսանյան, Հայկ Գագիկի / Aleksanyan Hayk (Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Гриди (жадный) алгоритм, как способ приближения по разным системам, применялся давно, однако его систематическое исследование в области нелинейной аппроксимации началoсь в конце 90-х, в многочисленных работах В. Темлякова, С. Конягина, П. Войтащика и других математиков / Գրիդի (ագահ) ալգորիթմը որպես մոտարկման մեթոդ ըստ տարբեր համակարգերի վաղուց կիրառվել է , սակայն այդ ուղղությամբ համակարգված հետազոտությունները ոչ գծային մոտավորությունների տեսության շրջանակներում սկիզբ առան 90-ական թվականների վերջին՝ Ս. Կոնյագինի, Վ. Տեմլյակովի և այլ մաթեմատիկոսների աշխատանքներում / Greedy algorithms as a method of approximation by various systems had been used for a long time, but its systematic study in the framework of nonlinear approximations began in late 90-s in various papers by S. Konyagin, V. Temlyakov, P. Wojtaszek and other mathematicians
Ա.01.01 «Մաթեմատիկական անալիզ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական դեկավար՝ Ա. Ա. Սահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Կարագուլյան, Ս. Եպիսկոպոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Բելառուսական պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics