Գոյականի բառաքերականական կարգերի ուսուցումը միջին դպրոցում որպես սովորողների բառապաշարի հարստացման միջոց - Հարությունյան, Ռուբինա Ռոբերտի / Harutyunyan Rubina (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2009)
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության կողմից հաստատված նոր կրթակարգի համաձայն անցում է կատարվում 10-ամյա միջնակարգ դպրոցից 12-ամյա դպրոցին / Согласно новой cиcтeмe обучения производится переход от десятилетней школы к двенадцатилетней
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (հայոց լեզու) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի հայկական անվան պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Մ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Թ. Ասատրյան, Ռ. Գ. Սաղաթելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy