Իրավախախտում և իրավաբանական պատասխանատվություն - Պետրոսյան, Բագրատ Համլետի / Petrosyan Bagrat (Երևանի պետական համալսարան, 2002)
Իրավախախտումը իրավաբանական պատասխանատվություն առաջացնող իրավունքի տեսության համապարփակ և, դրա հետ մեկտեղ, սուր հիմնախնդիրներից մեկն է / Настоящая диссертация посвящена исследованию правонарушения и юридической ответственности как важнейших понятий общей теории права
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետի պետության և իրավունքի տեսության և պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ապիյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Այվազյան, Վ. Փիլիպոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի Հանրապետության գիտությունների ազգային ակադեմիայի փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law