ՀՀ ագրարային շուկայի հիմնախնդիրները և նրանց ձևավորման լուծման ուղիները - Ավետիսյան, Սամվել Սերյոժայի / Avetisyan Samvel (ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2003)
Ավելի քան յոթ տասնամյակ կենտրոնացված պլանային տնտեսություն ունեցող Հայաստանը, անկախության հռչակումով, նախընտրեց շուկայական կողմնորոշումը / Диссертация, в основном, посвящена двум основополагающим проблемам агропродовольственной системы PA, присущим переходному периоду: эффективной организации сельскохозяйственного производства и реализации полученной продукции, с учетом продовольственной безопасности республики, поддержки крестьянских хозяйств в деле ведения эффективного сельского хозяйства
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Հ. Մ. Մամիկոնյան, է. Ս. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյուղատնտեսության էկոնոմիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 47 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics