Հայաստանի Հանրապետության և Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության կարստային քարանձավների կենսաբազմազանությունը - Բալոյան, Սևակ Սամվելի / Baloyan Sevak (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 2008)
Կենսաբանական բազմազանությունը անփոխարինելի արժեք է և հանդիսանում է մարդու և շրջակա միջավայրի նորմալ կենսագործունեության, երկրի սոցիալ-տնտեսական զարգացման հիմնական գրավական / Диссертационная работа посвещена биоразнообразию карстовых пещер Армении и Нагорного Карабаха
Գ.00.08 «Կենդանաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Գ. Յավրույան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Կ. Գաբրիելյան, Մ. Վ. Ոսկանով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology