Исследование физико-химических и фармакокинетических свойств комплекса йод-декстрин и возможности его использования для определения йододефицита / Յոդ-դեքստրին կոմպլեքսի ֆիզիկաքիմիկական և ֆարմակոկինետիկական հատկությունների ուսումնասիրությունը և դրա կիրառման հնարավորությունը յոդի դեֆիցիտի ախտորոշման համար / Study of physical, chemical and pharmacokinetic properties of iodine-dextrin complex and feasibility for iodine deficiency diagnosis - Գինոսյան, Աղավնի Վալերիի / Ginosyan Aghavni (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2019)
По данным Всемирной организации здравоохранения (BO3), около 2 миллиарда человек, в том числе 285 миллиона детей школьного возраста, имеют дефицит йода, что является причиной различных заболеваний / Հայտնի է,որ աշխարհագրական որոշ տարածաշրջաններում, այդ թվում Հայաստանում, հողը յոդով աղքատ է, ուստի այս շրջաններում մշտական բնակվող մարդիկ յոդի դեֆիցիտի ռիսկային խմբում են / According to the WHO, about 2 billion people worldwide, including 285 million children, suffer from iodine deficiency
Ե.17.01 «Անօրգանական նյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Գ. Մանվելյանի անվան ընդհանուր և Անօրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Խաչատրյան, Մ. Ա. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology