Ամուսինների կողմից կանանց նկատմամբ բռնության երևույթը ժամանակակից Իրանում. սոցիոլոգիական վերլուծություն (Թեհրանի օրինակով) / The Phenomenon of Spousal Violence against Women in Modern Iran: Sociological Analysis (by Tehran Example) - Խաղանիֆարդ, Միթրա / Khaghanifard Mitra (Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Ամուսինների կողմից կանանց նկատմամբ իրականացվող բռնությունը հրատապ սոցիալական խնդիր է, որը չնայած համաշխարհային մշակութային և ինտելեկտուալ առաջընթացին, կարող է դիտվել գրեթե բոլոր երկրներում, նույնիսկ զարգացած ժողովրդավարական երկրներում և սոցիալական բոլոր խմբերի ու դասերի մոտ / Супружеское насилие в отношении женщин является одной из тех социальных проблем, которые не теряют своей актуальности практически во всех современных странах, включая также так называемые развитые демократические страны / Spousal violence against women is an urgent social issue, which can be seen in almost every country, even in developed and democratic countries and among all social groups and classes
ԻԲ.00.03 «Միջին մակարդակի տեսություններ, սոցիալական կառույցներ, սոցիալական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ սոցիոլոգիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ի. Զասլավսկայա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Սահակյան, Մ. Հ. Անտոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Թեհրանի Ալզահրա համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Սոցիոլոգիա / Sociology