Մարդու իրավունքների հայեցակարգի էությունը, բովանդակությունը և իրավքաղաքական ասպեկտները / The essence, contents and legal-political aspects of human rights viewpoint (historical-theoretical analysis) - Հովհաննիսյան, Արևհատ Մարտունի / Hovhannisyan Arevhat (Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Թեմայի հետազոտության արդիականությունը ամենից առաջ, պայմանավորված է մարդու իրավունքների մասին իրավաքաղաքական մտքի և պրակտիկայի պատմական զարգացման արդյունքում ձևավորված մարդու իրավունքների հայեցակարգի ակունքների իմաստավորմամբ և արժևորմամբ, ինչպես նաև մարդու իրավունքների զարգացման ժամանակակից փուլում առաջացած հիմնախնդիրների համարժեք լուծումներ գտնելու անհրաժեշտությամբ / Актуальность исследования данной темы обусловлена с осмыслением и значением источников концепции прав человека, которые сформировались в последствии исторического развития практики и политико-правовой мысли о правах человека / The modernity of the research of the following theme first of all is conditioned by the evaluation and giving meaning to human rights aspects which was formed during the historical development of the legal-political mind about human rights
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսության և պատմության, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Երիցյան, Հ. Մարտիրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law