Формилирование пиразолов по методу вильсмейера - Хаака изучение химических превращений полученных соединений / Վիլսմեյեր հաակի եղանակով պիրազոլների ֆորմիլացումը և ստացված միացությունների քիմիական փոխարկումների ուսումնասիրությունը - Անտանոսյան, Սաթիկ Կասպիկի / Antanosyan Satik (ՀՀ ԳԱԱ Օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոն, 2008)
Развитие химии азолов последнее десятилетие в значительной степени связано с широким применением этих соединений в медицине, биохимии, сельском хозяйстве, фотографии, a также в качестве компонентов систем регистрации информации / Վիլսմեյեր-Հաակի եղանակով իրականացվել 1-ալկիլպիրազոլների ֆորմիլացումը: Որպես ֆորմիլացնող ագենտ կիրառվել են դիմեթիլֆորմամիդի և ֆոսֆորիեռքլորիդի կամ ֆոսֆորիեռքլորիդ օքսիդի փոխազդեցության արդյունքում ստացված ադդուկտները
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսության ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտւտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ս. Աթթարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ժ. Հովակիմյան, Մարտիրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry