Բուլյան և ստոխաստիկ համակարգեր և դրանց կիրառությունները / Boolean and stochastic systems and their applications - Տողանյան, Վահան Համլետի / Toghanyan Vahan (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Ներկայումս ստոխաստիկ և բուլյան համակարգերն ունեն լայն կիրառություն, թե մաթեմատիկայի տարրբեր ճյուղերում և թե կոմպյուտերային գիտության մեջ: Վերջին տարիներին բավականին լայն օգտագործում են գտել բիկավարները, որպես հիմնային տրամաբանություն տարբեր արհեստական բանականությունների հետ կապված ուսումնասիրություններում / В результате исследований проведенных в диссертации были получены следующие основные результаты. В результате были даны процедурная семантика и семантика неподвижной точки для логики, которое в качестве базового множества использует 2-бимоноиды
Ա.01.09 «Մաթեմատիկական կիբեռնետիկա և մաթեմատիկական տրամաբանություն» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ։ Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Մ. Մովսիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Մարանջյան, Ա. Շ. Մալխասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics