Համեմատություն-դարձվածային միավորները ժամանակակից հայերենում - Ավետիսյան, Լիլիթ Նվերի / Avetisyan Lilit (ՀՀ ԳԱԱ Հր. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2009)
Դարձվածային միավորների (ԴՄ) ձևաբանաշարահյուսական կառուցվածքի, շարահյուսական գործառույթների քննությունն ու իմաստաբանական մեկնաբանությունը դարձվածաբանության կարևորագույն հարցերից են / Диссертационная работа посвящена изучению компаративных фразеологических единиц (КФЕ) современного армянского языка, которые комплексном научном анализом представляются впервые
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Մ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Խ. Գ. Բադիկյան, Ա. Վ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies