Մարքեթինգային համալիրի կառավարման առանձնահատկությունները բարձրագույն կրթության համակարգում (ՀՀ նյութերով) - Բաղդասարյան, Արազ Նշանի / Baghdasaryan Araz (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան., 2008)
Մարքեթինգային համալիրը կրթական ծառայությունների ոլորտում խնդիր ունի ապահովելու ոչ միայն կրթության ֆինանսավորման անընդհատությունն ու լիարժեքությունը, այլև մատուցվող կրթության «հեռանկարային որակը»: Բարձրագույն կրթությամբ մասնագետի պատրաստումը երկարաժամկետ բնույթ ունի, ուստի «հնացող» գիտելիքների մատուցման կամ աշխատանքի շուկայում պահանջարկ չվայելող մասնագիտությունների թողարկման բացառումը մշտապես մարքեթինգային հետազոտության առարկա է: Բացի այդ, մարքեթինգը խնդիր ունի կրթական ծառայությունների ոլորտում առաջանցիկ եզրակացություններ կատարելու հեռանկարային մասնագիտությունների պահանջարկի բավարարման, կամ գործող կրթական ծառայությունները տեսանելի ապագայում արդիականացման ուղղությամբ / Диссертация посвящена проблемам управления маркентинга в сфере образовательных услуг в вузах. Ввиду традиционного фактора, способствующего формирования человеческого капитала, образовательный процесс рассматривается как экономическая деятельность вузов
Ը.00.02 «Տնտեսություն, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Մ. Սուվարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ն. Սարինյան, Մ. Վ. Բադալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics