Ներդրումային գործունեության զարգացման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետության բանկային համակարգում - Անանյան, Անուշ Լավրենտի / Ananyan Anush (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2005)
Ատենախոսության հիմնական նպատակը բանկային համակարգի ներդրումային ռազմավարության ձևավորման տեսական և մեթոդաբանական հիմքերի ուսումնասիրության, առևտրային բանկերի ակտիվ և արդյունավետ վարկային քաղաքականության իրականացման խթանների բացահայտման, ինչպես նաև տնտեսության իրական հատվածի վարկավորման գործընթացի նպատակամետության ապահովմանն ուղղված մոտեցումների և առաջարկությունների մշակումն է / Диссертационная работа посвящена проблемам развития инвестиционной деятельности банковской системы Армении в условиях перехода к либеральным экономическим отношениям
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ․ Ե. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Ա. Ռ. Իշխանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics