Նույնաբանության հաղորդակցական-գործաբանական արժեքը ժամանակակից անգլերենում / The communicative-pragmatic significance oftautology in modern english - Մեսրոպյան, Արթուր Իշխանի / Mesropyan Artur (Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Գործաբանության մեջ դիսկուրսն ուսումնասիրվում է որպես կապակցված խոսք, որի ընթացքում կիրառվում են կոնկրետ իրադրությամբ ձևավորված և խոսակիցներին առաջադրված խնդիրներով պայմանավորված հաղորդակցական միջոցներ / Реферируемая диссертация посвящена исследованию тавтологических конструкций с позиций теории дискурса, прагмалингвистики и когнитивной лингвистики / The focus of the present research is the study of tautological structures and their communicative-pragmatic significance in English discourse
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Է. Չուբարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Սիմոնյան, Լ. Ս. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան Հայաստանի պետական մանկավարժական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 195 էջ, սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics