Ավագ դպրոցականների էկոլոգիական կրթության ու դաստիարակության բովանդակությունը և մանկավարժական պայմանները - Աջամօղլյան, Աշոտ Գևորգի / Ajamoghlyan Ashot (Երևանի պետական համալսարան, 2000)
Մարդկային հասարակության զարգացման պատմությունը երկրագնդի 20-25 կմ հաստության արտաքին շերտի աշխարհագրական թաղանթի վրա մարդածին ճնշման, այնտեղ ընթացող բնական երևույթներին մարդու միջամտության, անդադար ակտիվացման ու ծավալման պատմություն է / История развития человеческого общества в пределах 20-25- километрового внешнего слоя Земли - ее географической оболочки - это непрерывная активизация и расширение антропогенного давления на природную среду и человеческого вмешательства в происходящие там естественные процессы
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Գյումրիի մանկավարժական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Հ. Վալեսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Մանուկյան, Խ. Բ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի մանկավարժության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy