Ազգային արժույթի փոխարժեքի վիճակագրական վերլուծության և կանխատեսման հիմնահարցերը (ՀՀ օրինակով) / Statistical analysis and forecast of national currency (on the example RA) - Մելիքյան, Ռոբերտ Արամի / Melikyan Robert (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2018)
Համաշխարհային տնտեսական հարաբերությունների գլոբալացման արդի պայմաններում ազգային տնտեսությունների համալիր ինտեգրումը համաշխարհային տնտեսական տարածությանն անխուսափելի և անընդհատաբար խորացող գործընթաց է, որը տնտեսական զարգացման նորանոր հնարավորություններ ու միաժամանակ՝ սպառնալիքներ է ի հայտ բերում / В условиях нынешней глобализации международных экономических отношений комплексная интеграция в глобальное экономическое пространство национальных экономик является неизбежным и постоянно расширяющимся процессом, предоставляя новые возможности, но в то же время создавая проблемы для экономического развития / In the current globalization of economic relations, the integration of national economies into the global economy and financial sector is an inevitable and ever-expanding process, which reveals new opportunities and threats for economic development
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Վ. Ֆահրադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Բ. Սալնազարյան, Գ. Հ. Անանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 122 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics