Կենդանիների անուններով կազմված դարձվածները իսպաներենում և հայերենում. զուգադրական քննություն - Օհանյան, Հռիփսիմե Լևոնի / Ohanyan Hripsime (Երևանի պետական համալսարան, 2006)
Այս հարցի ուսումնասիրությունը կարևորվում է նրանով, որ, ի տարբերություն այլ բաղադրիչներով կազմված դարձվածների, վերոնշյալ միավորները, շնորհիվ կենդանիների անվանումների փոխաբերման հնարավորությունների, աչքի են ընկնում առավել մեծ արտահայտչականությամբ և պատկերավորությամբ / Выбор темы определяется с недостаточной изученностью фразеологических единиц с компонентом- зоонимом в испанском и армянском языках
Ժ.02.03 «Համեմատական և տիպաբանական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Եզեկյան, Հ. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics