Структурно-функциональные изменения фосфолипидных моделей биомембран при ожоговом и радиационном стрессах / Կենսաթաղանթների ֆոսֆոլիպիդային մոդելների կառուցվածքային ֆունկցիոնալ փոփոխությունները այրվածքային և ճառագայթային ստրեսների ժամանակ - Ղարիբյան, Լևոն Միխայիլի / Gharibyan Levon (Երևանի պետական համալսարան, 1998)
Одной из актуальных проблем современной медицины биологии является изучение особенностей структурно-функциональной организации липидного компонента биомембран-существенного элемента обеспечения конформационных перестроек мембран норме и патологии / Հետազոտության արդյունքում պարզաբանվել է կենսաթաղանթների ֆոսֆոլիպիդային մոդելների կառուցվածքային-ֆունկցիռնա փոփոխությունների առանձնահատկությունները ճառագայթային և այրվածքային ստրեսների, ինչպես նաև օրգանիզմում արհեստական պրեպարատ անֆենի առկայության դեպքում՝ ստրեսային վիճակներում
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ ճառագայթային բժշկության և այրվածքների գիտական կենտրոնում ; Գիտական դեկավարներ՝ Ա. Գ. Սարգսյան, Ս. Ա. Բաջինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ի. Աղաջանով, Ա. Ե. Զաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԵրՊՀ ֆիզիկայի ֆակուլտետի մոլեկուլային ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology