Անձի ինքնության կրոնական և ազգային ես-պատկերների դրսևորումները / Manifestation of religious and ethnic i-images of identity - Խաչատրյան, Աննա Գևորգի / Khachatryan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2015)
Մարդկության զարգացման ներկա փուլում, երբ առկա են սոցիալ-տնտեսական, սոցիալ-քաղաքական աննախադեպ իրողություններ, համաշխարհային հանրակցության ճգնաժամ, ներէթնիկական և միջէթնիկական տարաբնույթ կոնֆլիկտներ, խոշորամասշտաբ միգրացիոն գործընթացներ, անձի և էթնիկական խմբերի, էթնիկ ինքնության և արժեհամակարգի ձևավորման, պահպանման և ամրակայման հիմնախնդիրները դառնում են օրակարգային / Актуальность диссертационного исследования обусловлена тем, что проблема религиозных и этнических Я-образов важна как для психологии как науки, так и для общества целом. Становление и развитие этнорелигиозного мироощущения / The relevance of the dissertation research is conditioned by the fact that the problem of religious and ethnic I-images is important both for psychology as a science as a whole
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խաչատուր Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ռ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Պ. Մկրտումյան, Գ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology