Տեսաշարում դեմքերի հայտնաբերման և ճանաչման համակարգի մշակում / In Video clip faces discovering and recognition system development - Պողոսյան, Գրիգոր Ատոմի / Poghosyan Grigor (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2010)
Տեղեկատվության վերլուծության ոլորտում վերջին տարիներին նկատվում է մեծ աճ ճանաչման այնպիսի համակարգերի մշակման, որոնք իրականացնում են մարդու դեմքի ճանաչումը ըստ նրա կենսաչափական բնութագրիչների / В данной работе осуществлено исследование и изучение известных методов решения данной проблемы
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ Տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի Հանրապետության Գիտությունների Ազգային Ակադեմիայի Ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Գ. Սարուխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Խաչատրյան, Մ. Ղ. Գյուրջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 14 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems