Պարը հայկական հարսանեկան արարողություններում (20-րդ դար 21-րդ դարասկիզբ) / Dance on the Armenian wedding ceremony (20th-beginning of 2l th centuries) - Շամամյան, Նարինե Ալբերտի / Shamamyan Narine (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2021)
Ատենախոսությունը նվիրված է հայ ժողովրդական հարսանեկան ծիսահամալիրում կատարվող պարերի ուսումնասիրությանը ավանդականի և արդիականի համատեքստում / Данная кандидатская диссертация посвящена исследованию армянских народных танцев в обрядовом свадебном цикле в контексте традиции и современности / This PhD thesis is devoted to the study of Armenian folk dances in a ritual wedding cycle in the context of tradition and modernity
Է.00.04 «Ազգագրություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Տ. Մարության ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ա. Նահապետյան, Հ. Վ. Պիկիչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Սարդարապատի հերոսամարտի հուշահամալիր, Հայոց ազգագրության և ազատագրական պայքարի պատմության ազգային թանգարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History