Ավտոճանապարհային կամուրջների թռիչքային կառուցվածքի թեթևացված կոնստրուկցիայի և նրա կառուցման տեխնոլոգիայի մշակումը հակադարձ կախովի համակարգերի օգտագործմամբ - Սարգսյան, Գրիգոր Գալուստի / Sargsyan Grigor (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2006)
Յուրաքանչյուր երկրի տնտեսության զարգացման արդյունավետությունը կախված է ինչպես գյուղատնտեսությունից, արդյունաբերությունից, այնպես էլ տրանսպորտային, այդ թվում ավտոճանապարհային ցանցի զարգացումից: Կամուրջները ճանապարհի թանկարժեք և բարդ ճարտարագիտական կառուցվածքներ են, որոնց վնասվելը կարող Է բերել ծանր հետևանքների, ևդրանց վերականգնումը պահանջում երկար ժամանակ, միջոցներ, հատուկտեխնիկայի և շինանյութերի առկայություն / Эффективное развитие экономики каждой страны зависит, среди прочих, и от транспортной, в том числе от автодорожной сферы. Мосты-это дорогие и сложные инженерные сооружения, повреждение которых может привести к тяжелым последствиям, a их восстановление требует времени, средств, специальной техники и строительных материалов
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ս. Ազոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ե. Խաչիկյան, Հ. Հ. Գյուլզադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology