Գրունտային կառուցվածքներում ֆիլտրացիոն կորուստների դեմ պայքարի և ջրաբերուկների լվացման տեխնոլոգիաների մշակում / Development of technology for control of filtration losses of ground structures and washing of sediments - Հայրիյան, Գեորգի Լևոնի / Hayriyan Georgi (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2025)
Նպատակ է դրվում մշակել գրունտային կառուցվածքներում ջրակորուստների դեմ պայքարի այլընտրանքային միջոցներ և ջրամբարների շահագործման արդյունավետության բարձրացմանն ուղղված միջոցառումների համալիր / Цель диссертации - разработать альтернативные средства борьбы с потерями воды в грунтовых сооружениях и комплекс мер, направленных на повышение эффективности эксплуатации водохранилищ / The purpose of the dissertation is to develop alternative means of controlling water losses in groundwater structures and a set of measures aimed at improving the efficiency of reservoir operation
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2025 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ակադեմիկոս Ի. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար' Գ. Հ. Մարտիրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ' Ա. Ա. Սարուխանյան, Լ. Վ. Ազիզյան ; Առաջատար կազմակերպություն' «Հիդրոէներգետիկա» ՍՊԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology