Study of the emission mechanisms of large scale jets in active galactic nuclei / Ակտիվ գալակտիկական միջուկների մեծ մասշտաբով շիթերի ճառագայթման մեխանիզմների ուսումնասիրությունը - Զարգարյան, Դավիթ Արայի / Zargaryan David (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2018)
The thesis is dedicated to study the high energy emission processes in the large scale jets of the active galactic nuclei (AGNS) / Ակտիվ գալակտիկական միջուկները (ԱԳՄ) էլեկտրամագնիսական ճառագայթման ամենապայծառ և կայուն աղբյուրներն են / Диссертация посвящена изучению высокочастотного излучения крупномасштабных струй активных галактических ядер (АГЯ)
Ա.03.02 «Աստղաֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Վ. Համբարձումյանի անվան Բյուրականի աստղադիտարանի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Գ. Աբրահամյան, Է. Ս. Պարսամյան ; Առաջատար կազմակեպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 108 էջ, սեղմագիր` 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics