Համադանի և Ֆարսի ֆահլավիյաթը / Fahlaviat of fars and hamadan - Սեյեդե, Շոհրե Սաջջադի / Seyede Shohre (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2017)
Fahlavīyāt (արաբերեն fahlavīyya բառի հոգնակին է, որն էլ pahlavī (միջին պարսկերեն pahlavīg) ձևի արաբականացված տարբերակն է) եզրը կիրառվում է այն բարբառային բնագրային նմուշների բնորոշման համար, որոնք ստեղծվել են Փահլե (Pahle) տարածաշրջանի սահմաններում, որը, ըստ տարբեր հեղինակների, ներառում է Համադանը, Սպահանը, Ռեյը, Նահավանդը, Ատրպատականը, Դինավարը, Ղազվինը և այլն / Термин fahlavīyāt мн. ч. от арабского слова fahlavīya, происходит от pahlavī, среднеперсидкого pahlavīg, используется для характеризации стихотворных отрывков, созданных в регионе Пахле (Pahlē) / The word Fahlavīyāt is the arabicized plural form of the Middle Persian pahlavīg and is used for characterization of poems, created in the region of Pahle (Pahlē)
Ժ.02.02 «Ընդհանուր և համեմատական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Լ. Խաչիկյան, Վ. Ս. Բոյաջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԻԻՀ, Գիլան, Ռաշտի համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics