Автоматизированное физическое проектирование интегральных схем учетом схематехнических особенностей / Ինտեգրալ սխեմաների ավտոմատացված ֆիզիկական նախագծումը սխեմատեխնիկական առանձնահատկությունների հաշվառմամբ / Automated physical design of integrated circuits with account of schematic specifications - Մարտիրոսյան, Արման Ռաֆիկի / Martirosyan Arman (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2019)
Развитие области микроэлектроники характеризуется технологическим масштабированием интегральных схем (ИС), что приводит к значительному увеличению взаимосвязи их основных параметров / Ինտեգրալ սխեմաների (ԻՍ) զարգացումը բնութագրվում տեխնոլոգիական մասշտաբավորմամբ, ինչը հանգեցնում դրանց հիմնական պարամետրերի փոխկապվածությունների զգալի աճին / The development of integrated circuits (ISs) is characterized by their technological expansion, which leads to a significant increase in the interconnection of the IC basic parameters
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ս. Սուքիասյան, Մ. Ջ. Թամազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարանում ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems