Տնտեսության պետական կարգավորման տեսամեթոդաբանական և գործնական հիմնախնդիրները - Սարգսյան, Արտակ Արարատի / Sargsyan Artak (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Հնագույն ժամանակներից սկսած, պետության և տնտեսության հարցերը հաճախ հանդիսացել են քննարկումների առարկա / Диссертация посвещена вопросам государственного регулирования экономики, выявлению особенностей государственной политики и решению основных задач в этом направлении в период перехода к новым экономическим отношениям, a также разработке эффективной комплексной экономической политики
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի տնտեսագիտության ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ե. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան, Ա. Ս. Սարիբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան Հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics