Շենոնյան ծածկագրման համակարգում տեղեկությունների պահպանման հետազոտում / Investigation of information protection in Shannon cipher system - Մարգարյան, Տիգրան Մելքոնի / Margaryan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2014)
Արդի աշխարհում տեղեկատվության դերի բարձրացման զուգընթաց բազմաթիվ նոր խնդիրներ են առաջանում տեղեկատվության հուսալի հաղորդման հետ կապված / Диссертация посвящена исследованию шенноновских секретных систем с угадывающим нарушителем / The dissertation is devoted to the investigation of Shannon cipher system with the guessing wiretapper
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ե. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Խաչատրյան, Ն. Մ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems