Հայաստանի Հանրապետության ազգային անվտանգության ապահովման հիմնախնդիրները քաղաքական իշխանության լեգիտիմության համատեքստում / Main issues of providing national security of the Republic of Armenia in the context of legitimacy of political authority - Մովսեսյան, Հովսեփ Իսրայելի / Movsesyan Hovsep (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2013)
Քաղաքական լեգիտիմության հիմնախնդրի ուսումնասիրումը արդիական է ժողովրդավարական կերպափոխման գործընթացում գտնվող հասարակություններում, որոնք, հայտնվելով քաղաքական զարգացման ճգնաժամերի (բաշխման, մասնակցության, շարժունակության, նույնականացման, լեգիտիմության) մեջ, չեն կարողանում ապահովել ազգային անվտանգության ընդարձակված օրակարգի արդյունավետ իրականացումը / Основной задачей диссертационного исследования является выявление проблем обеспечения национальной безопасности РА в контексте легитимности политической власти / The main goal of the research is to identify the main issues of providing national security of the Republic of Armenia in the context of legitimacy of political authority
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աթանեսյան, Վ. Ռ. Քալաշյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական Սլավոնական/ համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science