Изучение мультирезистентности некоторых видов бактерий родов Pseudomonas, Stenotrophomonas, Xanthomonas и ее преодоление синтетическими производными L-винной кислоты / Pseudomonas, Stenotrophomonas, Xanthomonas ցեղերի որոշ տեսակների մանրէների բազմակայունության ուսումնասիրումը և դրա հաղթահարումը L-գինեթթվի սինթետիկ ածանցյալներով / The study of multi-drug resistance in bacteria of Pseudomonas, Stenotrophomonas, Xanthomonas genera several species and the overcoming of it by L-tartaric acid synthetic derivatives - Բաբայան, Բելլա Գագիկի / Babayan Bella (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԿ, 2023)
Повсеместное быстрое распространение мультирезистентных патогенов («супербактерий») является одной из важнейших проблем здравоохранения сельского хозяйства в свете повышения частоты летальных исходов мультирезистентных инфекций, по причине неэффективности антибиотикотерапии / Հակաբիոտիկների նկատմամբ կայունությյունը և հատկապես մանրէների հակաբիոտիկական բազմակայունությունը հանդիսանում է ժամանակակից բժշկության, գյուղատնտեսության և անասնաբուժության ամենաարդիական հիմնախնդիրներից մեկը / The problem of antibiotic-resistance and especially the multi-drug resistance of microorganisms is one of the most actual problems of contemporary medicine, agriculture and veterinary
Գ.00.07 «Մանրէաբանություն, կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԿ (ԳԱԿ-ի) գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Փանոսյան, Հ. Օ. Քոլոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology