Երկլեզվությունը որպես անձի սահմանային կարգավիճակ և նրա ազդեցությունը անձի դիրքորոշումների ձևավորման վրա - Հակոբյան, Նաիրա Ռաֆիկի / Hakobyan Naira (ՀՀ ԿԳՆ ՀՀ ԳԱԱ Փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ, 1996)
Աշխատությունը նվիրված է երկլեզվության երևույթին, որը հանգեցրել է անհատի սահմանային (մարգինալ) կարգավիճակի հոգեբանական առանձնահատկությունների առաջացմանը, ինչպես նաև երկլեզվության և անհատի էթնիկական վերաբերմունքի հարցերի փոխազդեցությանը / Работа посвящена явлению билингвизма, вследствии которого появились психологические особенности маргинального статуса личности, a также взаимодействия вопросов билингвизма и этнических установок личности: проблемы, которые имеют весьма актуальные национальные значения и даже затрагивают проблему национального самосохранения
ԺԹ.00.01 «Ընդհանուր հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտի հոգեբանության բաժնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ջ. Արզումանյան, Ի. Մ. Սարկիսովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology