Трансплантация культуры поджелудочной железы в лечении хирургических больных с сахарным диабетом / Ենթաստամոքսային գեղձի կուլտուրայի փոխպատվաստումը վիրաբուժական հիվանդներին, ուղեկցվող շաքարային դիաբետով / Implantation of pancreatic cell culture in surgical patients with concominant diabetes mellitus - Տանանյան, Հովհաննես Հայկի / Tananyan Hovhannes (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1996)
Согласно современным представлениям, сахарный диабет (СД) - заболевание, известное человечеству с глубокой древности / Հետազոտության նպատակն է ևնթաստամոքսային գեղձի բջջային կուլտուրայի փոխպատվաստման միջոցով կոռեկցիայի ենթարկել խախտված մետաբոլիկ պրոցեսները, բջջային կուլտուրայի ազդևցության ոլորտր, կլինիկական հիվանդություններով մասնավորապես խոլեցիստիտով, ստամոքսի և 12-մատնյա աղիքի խոցային հիվանդությամբ հիվանդների մոտ, որոնք ուղեկցվում են ինսուլին ոչ կախյալ շաքարային դիաբետով / The objectives of this research work are to make correction of diabetic metabolic disorders by pancreatic cell culture implantation, to reveal the spectrum of this cell culture action, to study the clinical course in both diabetic patients and surgical patients (particularly with cholecystitis
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Թամազյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Պ. Անանիկյան, Ա. Գ. Խուրշուդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի Հանրապետության ուռուցքաբանության գիտական ​​կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences