Исследование и разработка конструктивно-технологических методов повышения пробивного напряжения силовых высоковольтных транзисторов-ключевых элементов преобразовательной техники / Փոխակերպչային տեխնիկայի բանալիային տարրերի՝ ուժային բարձրավոլտ տրանզիստորների, ծակման լարման մեծացման կառուցվածքային և տեխնոլոգիական մեթոդների հետազոտումը և մշակումը - Սիմոնյան, Արմեն Ջեմսի / Simonyan Armen (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 1995)
Рост энерговооруженности различных областей народного хозяйства стимулирует развитие силовой преобразовательной техники, базирующейся на использовании мощных полупроводниковых ключевых элементов, в частности, силовых транзисторов / Տնտեսության տարբեր ճյուղերում լայնորեն օգտագործվում են ուժային տրանզիստորների հիման վրա կառուցված էլեկտրական էներգիայի բազմատեսակ փոխակերպիչներ
Ե.13.05 «Հաշվողական մեքենաներ, համալիրներ, համակարգեր, ցանցեր, դրանց տարրերը և սարքավորումները» և Ե.27.01 «Էլեկտրոնիկա, միկրո և նանոէլեկտրոնիկա» մասնագիտություններով տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Տրանզիստոր» ԳԱՄ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Ա. Մկրտչյան, Ա. Խ. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Անի» գիտաարտադրական ասոցիացիա ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems