Հայ կոմպոզիտորների կանտատ-օրատորիալ ժանրի ստեղծագործությունները 20-րդ դարի վերջին 30-ամյակում - Հայրապետյան, Մարատ Վիգենի / Hayrapetyan Marat (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2010)
Ատենախոսությունն ընդգրկում է հայ կոմպոզիտորների հայտնի, քիչ հայտնի, ինչպես նաև չհրատարակված և չուսումնասիրված ստեղծագործությունների ժանրային ամենաբնորոշ դրսևորումները / Работа охватывает наиболее характерные жанровые проявления в известных, малоизвестных, a также не изданных и не изученных произведениях армянских композиторов
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Վ. Երնջակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ասատրյան, Մ. Ա. Կոկժաև ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art