Արևմտյան Հայաստանի Խարբերդի նահանգի հայ ազգաբնակչությունը XIX դարի վերջերին - XX դարի սկզբներին (պատմաժողովրդագրական ուսումնասիրություն) / Armenian population of Kharberd province of Western Armenia at the end of XIX century - beginning of XX century (historical and demographic research) - Բաբլումյան, Արփինե Ռուբիկի / Bablumyan Arpine (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2012)
Դարեր շարունակ Օսմանյան կայսրության վարած հայահալած քաղաքականության բաղկացուցիչ մասն է եղել երկրի ժողովրդագրական պատկերի փոփոխությունը / Политика притеснения и изгнания армян из Западной Армении и армянонаселеных областей Османской империи проводилась властями на протяжении веков / Policy of Ottoman authorities against Armenians living in Western Armenia and in other territories of empire processed for centuries
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Մելքոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Հարությունյան. Ա. Ս. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History