Некоторые теоретические проблемы государственной власти / Պետական իշխանության որոշ տեսական հիմնահարցերը - Գևորգյան, Վահե Վահանի / Gevorgyan Vahe (Երևանի պետական համալսարան, 2002)
На современном этапе развития РА, когда армянский народ создает основы новой правовой государственности, проблема государственной власти приобретает особую важность и актуальность, поскольку ее роль и значение в формировании гражданского общества постоянно возрастают / Սույն ատենախոսությունը նվիրված է պետական իշխանության՝ որպես հնագույն սոցիալական երևույթի, հասարակական կյանքի կազմակերպման առաջնային գործոնի և հասարակության կազմակերպման ձևի հետազոտմանը
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն ու պատմություն, քաղաքական և իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետի պետության և իրավունքի տեսության ու պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Ապիյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ստեփանյան, Ա. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի Հանրապետության սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law