Патогенная микобиота корневой сферы картофеля в условиях Сирии / Կարտոֆիլի արմատային ոլորտի պաթոգեն միկոբիոտան Սիրիայի պայմաններում - Սուլեյման, Բասսամ Մուխամեդի / Suleyman Bassam (ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ, 2003)
Экологическая группа почвенных микроскопических грибов играет ведущую роль процессах почвообразования и существенно влияет на биологическую активность продуктивность почвы / Առաջին անգամ Սիրիայի պայմաններում ուսումնասիրվել է կարտոֆիլի ռիզոսֆերայի և ռիզոպլանի միկոէկկրիսոտրոֆների տեսակային կազմը Ալ-Կուսայրա և Ալ-Դարկեբիրա շրջանների հողերում
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ջ. Հ. Աբրահամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Բարսեղյան, Թ. Հ. Մամիկոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Խ. Աբովյանի անվան hայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology