Շենքերի կառուցվածքի և ջեռուցման ու հովացման համակարգերի նախագծային օպտիմալ պարամետրերի որոշման մեթոդի մշակումը էներգիայի վերականգնվող աղբյուրների կիրառման դեպքում / Mathematical modeling, computer aided desing and optimization of heating and cooling renewable energy using systems, integrated with building envelope constructions - Ալջունդի, Աբիր Մուհամմադի / Aljundi Abeer Muhammad (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2011)
Գոյություն ունեցող նախագծման մեթոդներով շենքերը մոդելավորվում և օպտիմիզացվում են իրենց սեփական ջեռուցման-հովացման համակարգերից առանձին՝ առանց նախագծային պարամետրերի և էներգիայի և ծախսարդյունավետության նախնական ինտեգրված օպտիմալացման / В существующих методах проектирования здания моделируются и оптимизируются отдельно от их систем отопления и охлаждения без предварительной интегрированной оптимизации проектных параметров и экономической эффективности систем / In the existing methods the buildings are modeled and optimized separately from their own heating-cooling systems without preliminary integrated optimization of design parameters and energy and cost effectiveness
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ճարտարապետության և շինարարարության Հայաստանի ազգային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ղազարյան, Ն. Գրիգորյան ; Սեղմագիր՝ 33 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology