Կորպորատիվ կառավարման մեխանիզմները և դրանց կիրառելիության խնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Մելքոնյան, Ռուբեն Վիտալիի / Melkonyan Ruben (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2005)
Շուկայական տնտեսությանը հատկանշական կորպորատիվ հարաբերությունները և կորպորատիվ կառավարման երևույթները, Հայաստանում լինելով հարաբերականորեն նոր, արդեն իսկ դարձել են արդիական՝ արդյունավետ տնտեսական զարգացման տեսանկյունից / Диссертационная работа посвящена изучению и анализу внутренних и внешних механизмов корпоративного управления (прямой контроль со стороны акционеров на основе использования права голоса на собрании акционеров и/или представительства в совете директоров, ликвидный фондовый рынок, механизм враждебных поглощений
Ը.00.02 «Տնտեսության; նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար Ա. Ս. Սարիբեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Ա. Գ. Մինասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ կառավարությանն առընթեր պետական գույքի կառավարման վարչության կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics