Лечение длительно незаживающих ран и трофических язв с применением низкочастотного ультразвука в сочетании с лазеротерапией / Երկարատև չլավացող վերքերի և տրոֆիկ խոցերի բուժումը ցածր հաճախականության գերձայնի և լազերոթերապիայի համակցված կիրառմամբ - Կիրակոսյան, Արման Աղասու / Kirakosyan Arman (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2008)
Проблема лечения длительно незаживающих ран и трофических язв до сих пор не нашла своего полного решения и представляет одну из актуальных задач практического здравоохранения / Չնայած վիրաբուժության ձեռք բերած հաջողություններին, կապված բուժման նոր, բարձր տեխնոլոգիական մեթոդների և դեղամիջոցների ներդրման հետ, երկարատև չլավացող վերքերի և տրոֆիկ խոցերի բուժումը դեռևս իրենից ներկայացնում է առողջապահության արդի և վերջնականապես չլուծվաժ հարցերից մեկը
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան ԱԱԻ գիտական խորհրդի նիստում 2006թ. ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Տեր-Ավետիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Բարսեղյան, Ա. Կ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Միքայելյան վիրաբուժության ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences