Լ-Ալանինի բարձրակտիվ շտամ-արտադրիչների ստացումը և կենսասինթեզի տեխնոլոգիայի մշակումը / Obtaining of highly active strain-producers of l-alanine and development of biosynthesis technology - Մելքոնյան, Լուսինե Հովհաննեսի / Melkonyan Lusine (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2013)
Աշխատանքում նպատակ է դրվել ստանալ Լ-ալանինի նոր բարձրակտիվ շտամ-արտադրիչներ Br. flavum մանրէի հիման վրա և մշակել կենսասինթեզի արդյունավետ տեխնոլոգիա / Диссертационная работа посвящена получению высокоактивных штаммов-продуцентов L-аланина Br. flavum, изучению механизмов регуляции активности и синтеза ключевых ферментов биосинтеза L-аланина и получению L-аланина микробиологическим способом / The aim of this thesis was to obtain highly active Br. flavum strain-producers of L-alanine, to study the regulatory mechanisms of the activity and synthesis of key enzymes of L-alanine biosynthesis, and to produce L-alanine by microbiological methods
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ-ում (ներկայումս ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ) ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ե. Ավետիսովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Հովհաննիսյան, Գ. Գ. Սևոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology