Ինֆեկցիոն ներհիվանդանոցային բազմապրոֆիլ ինտենսիվ հսկողության սկզբունքները ինֆեկցիաների նկատմամբ ստացիոնարի վերակենդանացման և թերապիայի բաժանմունքում - Օհանյան, Զոյա Եղիայի / Оhanyan Zoya (ՀՀ ԱՆ Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2008)
Ներհիվանդանոցային ինֆեկցիաների (ՆՀԻ) կանխարգելումը հանդիսացել է հիմնահարց բժշկագիտության զարգացման բոլոր փուլերոմ և այսօր էլ շարունակում է մնալ այդպիսին աշխարհի գրեթե բոլոր ինչպես զարգացած, այնպես էլ զարգացող երկրների առողջապահական համակարգերի համար կապված հիվանդացության, մահացության բարձր մակարդակի և նրանցով հասցված նշանակալից սոցիալ-տնտեսական վնասների հետ / Необходимость усовершенствования методов профилактики и борьбы с внутрибольничными инфекциями (ВБИ) отделении реанимации и интенсивной терапии (ОРИТ) современных условиях обусловлена стойким высоким уровнем ВБИ, расширением представлений возможных путях факторах передачи инфекции формированием новых нозологических форм внутрибольничных инфекций
ԺԴ.00.16 «Համաճարակաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ Ա. Բ. Ալեքսանյանի անվան համաճարակաբանության, վիրուսաբանության և բժշկական մակաբուծաբանության ԳՀԻ գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Բ. Ղուկասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Դավիդյանց, Ա. Վ. Նազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Միքայելյանի վիրաբուժության ինստիտուտ» ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law