Աշխարհագրական գործոնների վերլուծություն և գնահատում զբոսաշրջության զարգացման նպատակով (ՀՀ Սյունիքի մարզի օրինակով) / The analysis and assessment of geographical factors for the development of tourism (by example of Syunik region in the RA) - Դուրգարյան, Էլիզա Ռաֆիկի / Durgaryan Eliza (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Զբոսաշրջությունը ՀՀ-ում այժմ առաջատար դեր ունի, քանի որ ճանաչվել է տնտեսության երեք առաջատար ճյուղերից մեկը, և մասնավորապես դրա զարգացման համար կարևորվում են մարզերի ներգրավվածությունը / Туризм признан одним из приоритетных направлений деятельности хозяйств РА, который способствует сбалансированному развитию марзов / Tourism is recognized as one of the priorities of the RA, it can become an important sphere of the national economy and promote balanced regional development
ԻԴ.03.02 «Տնտեսական, սոցիալական և քաղաքական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Թորոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Գ. Մանասյան, Յ. Հ. Մուրադյան ; Առաջատար հիմնարկ՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 151 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science