Համայնքների ձևավորումը և զարգացումը հայ հասարակության քաղաքացիական ինքնակազմակերպման գործընթացում / The formation and development of communities in the process of civic self-organisation of the Armenian society - Կաժոյան, Հրաչյա Ալբերտի / Kazhoyan Hrachia (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Յուրաքանչյուր հասարակության պատմական զարգացման ընթացքում լինում են հանգուցային ժամանակաշրջաններ, երբ կենսապայմանների կամ կառուցվածքային փոփոխության հետևանքով ստեղծվում է նոր իրականություն / Гражданская самоорганизация является одним из важнейших факторов общественного развития / Civic self-organisation is one of the most important factors of social development
ԻԲ.00.03 «Միջին մակարդակի տեսություններ, սոցիալական կառույցներ, սոցիալական ինստիտուտներ և գործընթացներ. մասնագիտությամբ սոցիոլոգիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ս. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ռ. Գրիգորյան, Ս. Վ. Աստվածատուրով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։