Գլխուղեղի պրետեկտալ շրջանի դերը տեսողական ինֆորմացիայի կենտրոնական մշակման պրոցեսներում - Գրիգորյան, Գայանե Գրիգորի / Grigoryan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 1994)
Գլխուղեղի կենտրոնական կառուցվածքների կողմից տեսողական զգայական ինֆորմացիայի մշակման և ծածկագրման մեխանիզմների ուսումնասիրությունը հանդիսանում է ժամանակակից տեսողական ֆիզիոլոգիայի զլխավոր խնդիրներից մեկը / Изучение механизмов обработки и кодирования зрительной сенсорной информации центральными структурами головного мозга является одной из основных проблем современной физиологии зрения
Գ.00.13 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Լ. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի և ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտներում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Ա. Հարությունյան-Կոզակ ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Վ. Խանբաբյան, Խ. Հ. Նահապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական բժշկական ինստիտուտի նորմալ ֆիզիոլոգիայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology