Биосинтез и катаболизм пролина на различных стадиях метаморфоза фасолевой зерновки Acanthoscelides Obtectus Say / Պրոլինի կենսասինթեզը և կատաբոլիզմը լոբու ընդակերի (Acanthoscelides Obtectus Say) կերպարանափոխության տարբեր փուլերում - Մարտիրոսյան, Մարիա Սերգեյի / Martirosyan Maria (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2001)
В настоящее время теоретические и практические достижения в энзимологии используются в решении многих проблем биохимии и молекулярной биологии, включая их сравнительное и эволюционное рассмотрение / Պրոլինի կենսասինթեզի պրոցեսը լոբու ընդակերի կերպարանափոխության տարբեր փուլերում խթանվում է օրգանական թթուներով՝ օքսիդացված ՆԱԴՖ-ի առկայությամբ
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Քամալյան, L. Ս. Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան ՊԲՀ, կենսաքիմիայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology