Թղթայուղային մեկուսացման որակի գնահատման մեթոդիկայի մշակում աբսորբցիոն պարամետրերով - Մանուկյան, Պետրոս Սպարտակի / Manukyan Petros (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2002)
Աշխատանքը կատարվել է «Կոմպոզիցիոն դիէլեկտրիկիների ծակում և ծերացում» ընդհանուր գիտական ուղղության շրջանակներում / Целью работы является разработка теории раздельного определения абсорбционной емкости, внутреннего абсорбционного сопротивления, утечки и методики их графо аналитического расчета на основе опытных данных для электроизоляционных конструкций
Ե.09.02 «էլեկտրատեխնիկական նյութեր և արտադրատեսակներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (ՀՊՃՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Մաթևոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Փ. Ղազանչյան, Պ. Հ . Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Լիպարկաբել» ՍՊԸ, ք. Երևան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology