Երևան քաղաքի բնակչության առողջության վրա աղետալի ծախսերի ռիսկերի գնահատումը և դրանց նվազեցման միջոցառումների հիմնավորումը / Estimation of the risks of the catastrophic health expenditures of the population of the Yerevan and justification of the minimization measures - Մելիք-Նուբարյան, Դավիթ Գնելի / Melik-Nubaryan Davit (Մ․ Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2016)
ԽՍՀՄ փլուզման հետ փլուզվեց նաև գործող առողջապահական համակարգը, որն ապահովում էր ողջ երկրի բնակչությանն անվճար բուժօգնությամբ, զերծ պահելով բժշկական ծառայությունների դիմաց սեփական գրպանից վճարումների կատարման անհրաժեշտությունից և դրանց հետևանքով առաջացող բացասական երևույթներից / С распадом СССР распалась также система здравоохранения, обеспечивающая население доступной, a главное бесплатной медицинской помощью / With the disintegration of the USSR, the healthcare system which was providing to the population accessible and free of charge medical care was also collapsed
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Կ. Հայրապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Գ. Գալստյան, Ս. Ս. Ամիրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Ատենախոսութուն՝ 147 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences