Միասնական հողատեղեկատվական համակարգի ստեղծման հիմնախնդիրները ՀՀ- ում / Issues on establishing unified land infromation system in the RA - Էֆենդյան, Պարույր Սերգեյի / Efendyan Paruyr (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2016)
Հողը յուրաքանչյուր պետության կարևորագույն բնական պաշարն է, արտադրության նյութական հիմքը, տնտեսության տեղաբաշխման և զարգացման տարածական բազիսը, գյուղատնտեսական արտադրության գլխավոր միջոցը / Создание эффективной системы управления земельными ресурсами обусловлено наличием всеобъемлющих данных о них, необходимый объем и качество которых обеспечивают земельно-информационные системы / Establishment of efficient system of land resource management depends on the availability of comprehensive data on lands the required amount and quality of which is provided by the land information systems
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ ՝ Ս. Մ. Ղազարյան, Ի. Ս. Տրևոգո, O. Ս. Պետրակովսկայա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 261 էջ, սեղմագիր՝ 43 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture