18-րդ դարի երկրորդ կեսի հնդկահայ լուսավորիչների բարոյագիտական հայացքները - Հանեսյան, Ռուզաննա Սերգեյի / Hanesyan Ruzanna (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Ատենախոսության նպատակն է, հաշվի առնելով նախորդ ուսումնասիրությունների արդյունքները, համակողմանիորեն լուսաբանել 18-րդ դարի երկրորդ կեսի հնդկահայ լուսավորիչների բարոյագիտական հայացքների առանձնահատկությունները, բարոյափիլիսոփայության հիմնախնդիրների լուծման նրանց մոտեցումները, վերլուծել հնդկահայ լուսավորիչների բարոյագիտական հայացքները՝ ազգային կյանքի շրջանակներում / Исследование этических взглядов индоармянских просветителей второй половины XVIII века представляет несомненную важность и в теоретическом, и в практическом смыслах
Թ.00.02 «Փիլիսոփայության պատմություն» մասնագիտությամբ փիլիսոփայական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Մելքումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Սարգսյան, Ս. Բ. Մարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Փիլիսոփայական գիտություններ / Philosophy